Historia

Starikat Oldtimers’ Hockey Club on rekisteröity yhdistys (Ry) jossa on kaikkiaan noin 60 jäsentä ja yhdistyksen kotipaikka on Lappeenranta. Yhdistyksen tavoitteena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus harrastaa seniorina urheilua ja erityisesti lajina jääkiekkoa. Toimintaan kuuluu aktiivinen urheilu, jääharjoittelu ja erilaiset tapahtumat kuten pelit, turnaukset, turnausmatkat ja oheistapahtumat. Kesälajina on mukana myös golf entistä enemmän. Lisäksi toimintaan kuuluu myös urheilun pr, valistus ja kasvatustyö ja varainhankinta liittyen alueen kilpaurheilun, jääkiekon, junioritoiminnan ja hyvien urheilullisten elintapojen edistämiseksi ja syrjäytymisen estämiseksi yhteiskunnasta ja sen toiminnasta. Starikat on jäsen myös Suomen veteraanijääkiekkoilijat yhdistyksessä FOHA Ry:ssä (Finnish Oldtimer Hockey Association).

Starikka-pelaajat ovat saaneet pääosin kiekko-oppinsa SaiPan joukkueissa. Seura onkin SaiPan veteraanijoukkue ja osa SaiPan kiekkoperhettä tosin SaiPassa aiemmin pelaaminen ei ole jäsenyyden edellytys vaan positiivinen asenne urheiluun ja jääkiekkoon ja halu harrastaa urheilua ja jääkiekkoa veteraanina ja olla mukana urheiluseuratoiminnassa ovat tärkeimmät edellytykset seuran jäsenyydelle. Kun siis SaiPalainen tulee ns. tiettyyn ikään hän vähitellen muuttuu Starikaksi ja voi sitä kautta jatkaa harrastustaan edelleen urheilun ja jääkiekon parissa myös ikämiehenä. Tämä muutos alkaa noin 35vuoden iässä ja tyypillisesti noin 40-vuotiaana jääkiekkoilevasta miehestä on tullut Starikka.

Seuran nimi ja Starikka-sana on alunperin karjalais-venäläistä kieliperintöä ja Starikka sana pohjimmiltaan merkitsee erittäin kokenutta, hieman jo ikääntynyttä herrasmiestä ja myös toimeksisaavaa maskuliinista miestä. Starikka nimen ideoi seuralle aikoinaan SaiPan toiminnassa pitkään vaikuttanut ja myös SaiPassa pelannut Ossi Meilahti (1934-1998), joka toimi mm. SaiPan toiminnanjohtajana ja myöhemmin erittäin aktiivisesti myös Starikoiden ja Wanha-SaiPan toiminnassa.