Pekka ”Rocky” Rautakallio

Pekka Rautakallio tunnustaa:
jääkiekko ei lähde vaikka monta kertaa saunassa kävisin

Pekka RautakallioJääkiekkoilijana huikean uran tehnyt Pekka ”Rocky” Rautakallio on kiekkomies joka solullaan.
 – Kyllä se on niin, että olen jäänyt jääkiekkoon niin vahvasti kiinni ettei se lähde, vaikka kuinka monta kertaa saunassa kävisin, Rocky tunnustaa.
Eikä ole syytäkään. Olen nyt 66-vuotias sekä fyysisesti että psyykkisesti terve mies, joka haluaa hoitaa kuntoaan. Jääkiekolla on siihen suuri merkitys.

Kaukalon kutsu vie Suomen kaikkien aikojen parhaisiin puolustajiin lukeutuvan miehen lajin pariin kaksi kertaa viikossa. Veteraaniturnauksiin Rocky ei kuitenkaan osallistunut ennen tämän vuoden loppiaisena pelattuja Starikat South Carelia Hockey Tournament –turnausta.
– Olin päättänyt, että pelaan ainakin yhdessä turnauksessa ja tämä on se, Rocky totesi Kisapuiston hallissa peleihin valmistautuessaan.
Ennätykset on tehty ja nyt ei tarvitse päteä. Ottelujen tuloksilla ei ole suurta merkitystä. Tärkeintä on vanhojen pelikaverien tapaaminen ja tietysti myös pelaaminen.

Jääkiekko on tahdittanut Rautakallioiden elämää vuosikymmenien ajan ilman, että se olisi aiheuttanut soraääniä perheessä.
– Vaimoni on aina ollut urheiluhenkinen ja nimenomaan innokas jääkiekkofani ja on sitä edelleen. Yhteisenä harrastuksena meillä on golf.
Siinäkään ei ole harrastusta kummempaa tavoitetta. Kun golfista puhutaan tasoituksesta on tietysti pakko kysyä. Tasoitukseni on nyt 9.
Parhaimmillaan se oli 6.

Mutta palataan vielä jääkiekkoon. Miltä tämän päivän peli näyttää?
– Pelaaminen on aina suhteessa vastustajaan. Katson paljon pelejä televisiosta ja kyllä se niin on, että NHL:n pelit ovat parhaita.
Valmentamisesta olen sitä mieltä, että valmentajan pitää muistaa miten hyvä tämän päivän pelaajien henkilökohtainen taito on. Nuoret ovat fiksuja.
Heidän ajatusmaailmansa on ihan erilainen kuin mitä omassa nuoruudessani oli.

Pelaajaura kesti 21 vuotta

Puolustajana pelanneen Pekka Rautakallion pelaajaura pääsarjatasolla alkoi Porin Ässissä hänen ollessa 15-vuotias ja kesti peräti 21 vuotta. Tuona aikana hän pelasi SM-sarjan lisäksi WHA:ssa, NHL:ssä ja NLB:ssä. SM-liigan peleissä tuli tehtyä puolustajien yhden kauden piste-ennätys 53.
Suomen jääkiekkomaajoukkuepelejä hän pelasi 165 maaottelua (mm. seitsemän kertaa MM-kisoissa).
Saavutusten ja palkintojen luettelo on mittava: Neljä SM-kultaa ja yksi hopea, valittu SM-liigan tähdistökentälliseen viisi kertaa, on ensimmäinen suomalainen joka valittiin NHL:n tähdistöotteluun.
Pelaamisen jälkeen Rocky jätti vahvan jäljen valmentajana sekä suomalaiseen että kansainväliseen jääkiekkoiluun toimiessaan päävalmentajana Suomen lisäksi Keski-Euroopassa ja KHL:ssä.
Palkitsemisista merkittävin on valinta Suomen Jääkiekkoleijonaksi numero 91.

Pauli Saukkonen

Rocky pelaa turnauksia ja käy jäillä Helsinkiläis seurassa EXTREMES.  Joukkue harjoittelee tutussa nostalgisessa miljöössä Nordis Areenalla. Joukkueen harkoissa näkee usein muitakin menestyksekkäitä pelaajia menneiltä ajoilta kuten Juha Tuohimaa
( joka oli nytkin mukana turnauksesssa ) – sekä Pentti Hiiros , Harri Rindell, Mika Kölli Kortelainen jne…

South Carelia Hockey Tournament –turnauksessa Extremes voitti vakuuttavin ottein 60+ sarjassa.

Katso tästä turnauksen tulokset FOHA:n sivuilta