Seuran perustaminen

Seura on perustettu ja aloittanut toimintansa vuonna 1976, jolloin ensimmäisenä lajina oli jääpallo, josta siirryttiin kuitenkin nopeasti jääkiekon pariin. Seuraa perustamassa Lauritsalan Osuuspankissa olivat mukana mm. Aake Paavola, Ossi Meilahti, Harri Laakso, Hannu Lemander, Martti Mäkiä, Veikko Mäkiä, Pekka Moisio, Keijo Sinkkonen, Kyösti Lähde ja Matti Piiroinen. Paavolaa voidaan pitää Starikoiden varsinaisena perustajana ja alkuaikojen puuhamiehenä ja hänet on myös nimetty seuran kunniapuheenjohtajaksi.

Seuran historian ensimmäinen ottelu on pelattu vuonna 1976 Lappeenrannassa vanhalla kentällä Veiterän senioreita vastaan, jolloin lajina oli jääpallo. Ensimmäinen turnaus, johon Starikat osallistui kotimaassa pelattiin Raumalla vuonna 1980, jolloin lajina oli jo jääkiekko. Seuran ensimmäinen ulkomaanmatka tehtiin USA:n Floridaan kansainväliseen St Petersburg turnaukseen vuonna 1981. Seuran alkuaikoina yhteistyö oli tiivistä koko Etelä-Karjalan alueella ja pelaajia oli usein mukana myös Imatralta.

Starikat Ry:n perustaminen

Rekisteröity yhdistys (ry) Starikit Ry perustettiin vuonna 1994 kun varainhankinta syistä oli järkevämpää jatkaa seuran toimintaa Ry:n muodossa. Starikat nimi oli jo aiemmin varattuna, joten piti tyytyä käyttämään Starikit nimeä.