Starikoiden perinteet

Starikat ovat vuosien saatossa tehneet useita ulkomaanmatkoja eri kohteisiin ja ne ovat osa Starikoiden perinnettä. Matkoilla on yleensä pelattu seniorijääkiekkoturnaus tai käyty pelaamassa senioreiden MM-kisoissa. Lisäksi matkoilla on käyty mm. golffaamassa ja muutamat Starikat ovat erittäin innokkaita kalamiehiä, joten kalastus on kuulunut matkojen ohjelmaan myös. Matkoilla Starikat ovat edustaneet menestyksekkäästi suomalaista ja etelä-karjalaista jääkiekkotaitoa. Starikoiden primus motor ja ensimmäinen puheenjohtaja Aake Paavola ryhtyi aikoinaan puuhamaan näitä pelimatkoja ns. rapakon taakse Yhdysvaltoihin ja niitä matkoja tehtiinkin sitten useita. Puuhakas Paavola hiljensi epäilijät ensimmäisen kerran 1981 järjestämällä turnausmatkan Floridaan St Petersburg turnaukseen. Samalla Starikoissa syttyi palo päästä mukaan näihin senioripeleihin myös jatkossa. Paavola järjesti aina matkat viimeisen päälle ja muiden ei tarvinnut huolehtia kuin siitä, että olivat varusteineen vapaudenaukiolla ilmoitettuun aikaan passi mukana ja lompakko taskussa.

Starikoiden ulkomaanmatkakohteita ovat olleet mm: Kuala-Lumpur Malesia, Nizza Ranska, Florida USA useita kertoja, San Diego USA useita kertoja, Havaiji USA, Praha Tsekkoslovakia, Brno Tsekkoslovakia ja Budapest Unkari.

Kotimaassa seura järjestää perinteisesti vuosittain loppiaisena South Carelia Hockey Tournament nimellä olevan kansainvälisen seniorijääkiekkoturnauksen, joka järjestetty nyt jo 36 kertaa Lappeenrannan alueen jäähalleissa ja kokoaa Lappeenrantaan Suomen parhaat seniorijoukkueet. Starikoiden turnaus on mitä ilmeisimmin jopa yksi maailman vanhimmista veteraaniääkiekkoturnauksista maailmassa, joten turnausperinteet ovat seurassa erittäin vahvoja.